nuffnang ads

Sunday, December 25, 2011

pagi2 nk berleter,,,,

beginilah lumrah kehidupan aku seharian, aku bangun pagi2 kena baca journal article untuk literature review research proposal aku. bukan ape, aku jd bersemangat nk buat research proposal nih bile tgk senior2 aku facing their viva ari jumaat arituh.. huhuhu... tp langit selalu nye cerah, mesti ade sesuatu jugak berlaku ari nih... nk dijadikan cerite, pukul 8 pg aku bangun lar, trus bukak laptop yg duk kat lantai nih (meja ade, tp aku lebih suka wat kejer smbil meniarap, hahahah) trus aku melayari laman sesawang ERIC dan pakcik Google dengan harapan dapat jumpa beberapa article yg sepadan dengan tajuk research aku. hasil dari tunjuk ajar Miss Zuraidah pada aku arituh kat facebook, aku berjaya menjumpai article2 yang bersesuaian dengan tajuk aku. huhuhu, Tenkiu very much Miss Zuraidah! kemudian aku memulakan liku2 hidup aku dengan membaca article2 yg berlambak dlm folder final research proposal En Asmadi. satu persatu satu ayat dalam article itu cuba aku pahami supaya apabila jumpa quotes yang sesuai dapat aku muatkan kedalam literature review. smbil aku membaca artcle dn menaip LR, aku mencapai enset aku dh mewishkan gud morning kepada awek kesayangan aku. selang beberapa minit kemudian enset aku berbunyi menandakan awek aku telah mereply mesej aku, huhuhu, dia pun mewishkan kembali gud morning dgn manje nye kepada aku. seraya aku mereply mesej beliau, "arakian apekah yg adinda sedang lakukan itu?", kmudian aku mendpat feedback yang mengatakan beliau sedang "wat kje". aku dengan pemikiran yang positif terus mengatakan "adinda buatla kerja dahulu, kekanda pun ingin mengerjakan sesuatu jugak". kmudian aku meneruskan lagi liku2 hidup aku membuat kejer, tiba2 aku mendapat mesej dari adinda kesayangan ku meminta aku ntuk kol beliau. dengan sepantas kilat di langit aku terus menekan button dail di nset nokia 1280 aku. kmudian aku terdengar suara manje adindaku memberi salam, aku jawab salam itu dengan penuh debaran, lalu dia bertnya kepada aku bile nk anta asigment, aku pun memberi tarikhnya iaitu ari rabu ini. kmudian dia pun meletak gangang telefon nya. aku dengan tanpa rase ape2 trus meneruskan lg perjalnan aku dengan article2 yg berlmbak.. dlm 15 min kemudian awek aku menelefon aku kembali, lalu berkata "KENAPE XNAK KOL? SUSAH SGT KE NK KOL? DUK ONLINE FB BULIH, KOL LAR KEJAP TIME ON9 TUH" lebih kurang lar msg nyer, "adeh, td kata nk wat kejer, kakanda pun ingin buat kerje jugak", dia membalas "seblum nih nape xkol? dlu janji nk kol", aku plak jawab "adeh, dlu kn kanda dh kata kanda bz, kan dinda dh kata arituh klau bz pun ckp lar, xpun msg. pastuh bila knda msg camtuh, dinda masih xpuah ati nk kanda kol jugak, haishh.... kanda pun xpaham.." , dia pulak cakap "abis tuh blablablablablablablablablablablablablabla....." TUUUUTTT. aku pun letak dn tutup trus nset aku. aku pun pi cas kat plug. ape yg aku dengar last sklai tuh aku xpaham.. kenape lar time aku nk wat kejer nih mcm2 perkara blaku... dia paham x keadaan aku camner skg. aku bukan duk berpoya atau buat benda xtentu hala. aku pun ade kejer jugak nk disetelkan... adeihh.. aku xtau nk luahkn kat sape, so aku ckp jer kat blog aku nih. ade problem ker? hehehe...smpai skg aku xmsg lg dia... biarla dlu keadaan reda, kan jd makin parah plak nanti klau aku msg paper... aku sebenarya xsuka nk marah org, aku pun xsuka jugak dimarahi... so paham2 lar... lebih diam daripada berkata2 kan.... mesti ade diantara anda semua tertanya2 daripda aku duk mengarang blog nih baik aku wat kejer kan? hehehe mcm yg dikatakan matlutfi90, ini dinamakan MULTITASKING! hahahhaha.... siap sudah karangan aku ari nih... klau wat literature review tentu dh siap dh.... huhuhu... k lar.. dh nk magrib nih.. out dlu...

3 comments:

Muhammad Yunus said...

sabar,,,, ada hikmahnya,,, ni smpi deactive fb pasaipa ... hmmm.... thinks positive ariff... cool k.....
:)

Babunlaut-sama said...

hahahaha.... saje jer... jap2 lg on blik... muehehehe

Muhammad Yunus said...

cessssssss......

ingt dok merajuk dgn awek ka...

huhuhu........